До момента ЕК е сключила договори с шест производителя на

...
До момента ЕК е сключила договори с шест производителя на
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: При две одобрени ваксини до края на юни е възможно да ваксинираме 1 млн. души

До момента Европейска комисия е сключила контракти с шест производителя на ваксини. За пет към този момент са декларирани количествата. България е декларирала 12 млн. дози. Шестият производител, размерът на поръчката, е до 4,5 млн. дози - общото количество за България става 16,5 млн. дози. Това съобщи шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов по време на брифинг по отношение на пандемичната конюнктура в страната.

" Ние сме създали пресмятане по този начин, че да ги приспособяваме към имунизационния проект. При всичките условности, при имунизациите всеки стадий на произвеждане се валидира, има самостоятелни лаборатории, които също вършат разбор и е допустимо дадена партида да не бъде пусната на пазара ", изясни той.

" При двете утвърдени все още ваксини до края на юни би било допустимо да се имунизират 1 млн. души. Ако имунизацията на Оксфорд получи позволение, до края на юни 2 млн. ще са имунизирани. Четвъртата ваксина, в случай че получи позволение до март-април, 2,4 млн. ще могат да бъдат имунизирани. Ако петата получи до май позволение, над 2,5 млн. ще бъдат имунизираните. Това е картината все още ", заяви още Кирилов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР