До момента единственото име в кабинета, посочено от ГЕРБ, е

...
До момента единственото име в кабинета, посочено от ГЕРБ, е
Коментари Харесай

Росен Желязков: Външният министър ще бъде посочен от ГЕРБ

" До момента единственото име в кабинета, посочено от ГЕРБ, е това на Мария Габриел като министър на външните работи и вицепремиер. Ротацията не изключва, а ще бъде и по-плавен процесът за идващите 9 месеца съвместяването на двете функционалности – министър председател и външен министър ". Това разяснява в предаването " Лице в лице " по bTV ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.
 
" Спорът е до каква степен се усвояват властовите механизми и до каква степен се изпълва с личен капацитет изпълнителната власт. Процесът по подготовка на ротацията вървеше гладко досега, в който " Продължаваме промяната " сами, без " Демократична България ", с тежест от 36 народни представители сложиха ново изискване – с изключение на вицепремиер Николай Денков да е и външен министър ", акцентира той.
 
" Външният министър, единствената посочена от ГЕРБ кандидатура, ще бъде на човек, излъчен от ГЕРБ ", безапелационен е Росен Желязков. " Ние считаме, че това би трябвало да е Мария Габриел. Ако " Продължаваме промяната " смятат, че това не би трябвало да е Мария Габриел, ГЕРБ ще излъчи друго лице ", съобщи още ръководителят на Народното събрание.
 
" Николай Денков сподели, че тази позиция е нужна, с цел да има " Продължаваме промяната " изход на открито. Да приемем, че това е лапсус ", добави Желязков във връзка с коментара на премиера Денков: " Не желая поста на външен министър като подобен, желая гласът на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) да бъде задоволително мощен, тъй че да се чува в чужбина ".
 
Росен Желязков е безапелационен, че ГЕРБ няма да отстъпи от позицията си. Той разяснява и обявата на Лена Бориславова от Политическа партия. " Външно министерство не е непокътната губерния и в никакъв случай не е уговаряно да остане вечно за ГЕРБ ". Това написа в профила си във Facebook тя. " Коя е Лена Бориславова? Аз не мисля, че за лица, които нямат качество, можем да разсъждаваме върху казаното. Аз не мисля, че лица, които не вземат участие в срещи и формати, в това число и аз, могат да вършат изказвания. Най-добре водачите на партиите да взимат отношение на тематиките, които се разискват. Ако няма решение, срещата е била работна. Каквото не е решено, не е оповестено ", акцентира Росен Желязков.
 
" Най-лесно е министър-председателят да внесе предложение до Народното събрание за промяната на един министър. Не знам какво го е спряло. Променил е отношението си на доверие. Приносът на министъра на вътрешните работи за приемането ни в Шенген по вода и въздух е огромно ", добави ръководителят на Народното събрание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР