До момента, данните, които ние имаме от производителите на трите

...
До момента, данните, които ние имаме от производителите на трите
Коментари Харесай

Епидемиологът д-р Марков с кошмарна теория за България и новия щам на К-19

До момента, данните, които ние имаме от производителите на трите ваксини, са за тяхната успеваемост и попречване на заболяване и гибел. Не знаем обаче доколко тези ваксини предотвратяват разпространяването на вируса.

Това съобщи в ефира на Нова тв епидимиологът доктор Петър Марков, учител в Лондонското учебно заведение по тропическа медицина, който дотук дава точни прогнози за развиването на болестта.

"С това не споделям, че те не се отразяват на разпространяването. Казвам, че просто нямаме данни и на този стадий просто гадаем ", сподели той.

"И трите ваксини се ползват инжекционно. Те подтикват основаването на IDG антитела. Те се намират в горните долните пътища ", сподели той.

"Те не водят до основаването на антитела по мембраните на носа и гърлото. А точно там се пази от влизането на вируса. Именно по тази причина си мисля, че тези ваксини не защищават от поемането на вируса, а просто няма да се заразим ", сподели Марков.

"Преболедувалите К-19 не могат да бъдат заразни. Преболедувалите от естествена зараза получават заразяването през лигавиците и гърлото и те образуват точно там антитела ", добави Марков.

По думите му в сегашния недостиг на ваксини, съгласно него човек, преболедувал К-19, не би трябвало да се ваксинира.

"Аз, в случай че бях преболедувал, не бих потърсил ваксина, а дори бил я отказал, с цел да има за хора, които не са преболедували. Все отново, даже и преболедувал да си постави ваксина, това няма да му навреди ", счита той.

"По мое мнение разликата сред РНК имунизациите и векторните ваксини се преувеличава. И двете вършат едно и също - подават на клетките указания, с цел да може те да синтезират спайк протеина на вируса. Така се построява имунен отговор против него ", изясни той.

"Новият вариант е по-инфекциозен с към 50 до 80%. Той е открит към този момент освен във Англия. Според мен той към този момент е под някаква форма и в България ", съобщи епидемиологът.

Според него е доста евентуално всяка страна да отбрани интереса си, като вкара имунизационен паспорт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР