До момента 42 партии и 8 коалиции са поддали документи

...
До момента 42 партии и 8 коалиции са поддали документи
Коментари Харесай

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

До момента 42 партии и 8 обединения са поддали документи за регистрация в Централната изборна комисия (ЦИК) за участние в изборите за локална власт.

От тях са регистрирани 24 партиии и 3 обединения, а за останалите изчакват инспекция на подписките и съпътстващата документи.

" Днес и на следващия ден ще бъде взето решение и ще бъдат регистрирани всички подали документи. Няма никакви проблеми, всичко върви в период, обикновено и умерено ". Това сподели представителят на ЦИК Росица Матева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Матева разяснява, че следва актуализация на софтуера на машините.

Днес регистрация в ЦИК подадоха първо Движение за права и свободи, подплатена с 5000 подписа, а час по-късно Българска социалистическа партия показаха 6000 подписа за тяхната регистрация.

Досега регистрация са внесли от Съюз на демократичните сили като независима партия, само че в множеството общини ще вземат участие в коалиция с ГЕРБ. " Възраждане " и " Спаси София " също към този момент внесоха своите регистрации.

Във вторник обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " ще показа своите претенденти за идните локални избори.

Срокът за регистрация на партиите и обединения продължава до 13 -ти септември. Изборите за кмет на община, общински съветници, кмет на кметства и районни кметове на София Варна и Пловдив ще се проведат на 29 октомври. Предизборната акция започва месец по-рано - на 29 септември. Вече са назначени 160 общински изборни комисии, които са съгласувани с политическите сили.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР