До момента 4000 бежанци за започнали работа. И в моята

...
До момента 4000 бежанци за започнали работа. И в моята
Коментари Харесай

Олена Шопова от ``Мати Украйна``: Около 4000 бежанци са започнали работа -

До момента 4000 бежанци за почнали работа. И в моята компания има назначени украинци. Но най-големият проблем е българският език.

Това съобщи Олена Шопова - член на Сдружение " Мати Украйна ", пред бТВ. По думите й доста хотелиери по морето оферират безвъзмездни курсове.

Шопова изясни, че има хора, които се връщат в Украйна.

" В Украйна стана малко по-спокойно, само че тук остават хора от Мариупол, Херсон, Буча, Ирпен - от градове, които са изцяло унищожени, тъй като няма къде да отидат ", сподели още тя. 

По думите й процесът по пренасяне на украинските бежанци от хотелите към държавни бази е почнал в събота и неделя.

" Около 30% от хотелите, в които до момента имаше бежанци, ще продължат да им дават заслон. Програмата за 40 лв. дневно на човек беше за по-скъпите хотели, тъй като първи реагираха ", добави Шопова.

Тя изясни, че има вид бежанците да бъдат наети като личен състав в хотелите.

" Например един голям комплекс в " Албена " от пет хотела са настанени 1500 бежанци и от 1 юни ще стартират на трудов контракт 170 души. Освен това търсят опция да създадат детски център в помощ на майките. Около 80 деца ще стартират да посещават центровете. Такива са отворени в Велико Търново, София, Габрово и на други места ", сподели още Олена Шопова. 

В неделя стана ясно, че, които и сега подслоняват хора с краткотрайна протекция, са подготвени да продължат присъединяване си и при новите условия. 

Преди няколко дни вицепремиерът Калина Константинова разгласи, че новата филантропична стратегия ще бъде отворена освен за ведомствени бази, само че и за всички места за настаняване, регистрирани в Националния туристически указател.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР