До момента 255 милиона работни места на пълен работен ден

...
До момента 255 милиона работни места на пълен работен ден
Коментари Харесай

Заради пандемията: 255 млн. работни места са загубени по света

До момента 255 милиона работни места на цялостен работен ден са изгубени по света в резултат на пандемията, като това са работни места, на които предпочитано са работили младежи с ниска подготовка и опит, сподели икономистът на КНСБ Любослав Костов на юношески конгрес #БъдиЕвропа, проведен от Икономическия и обществен съвет.
В България има риск от усилване на неравенствата, сподели Костов. По думите му доста от младежите са заети в браншове като туризъм, ресторантьорство, които пострадаха съществено от пандемията. Той уточни, че пандемията ограничи и опцията на младежите да пътуват отвън страната за студентски бригади.
Любослав Костов, сходно на ръководителя на АИКБ Васил Велев, също прикани младежите да учат математика, само че освен поради професионалната реализация в тази област, а с цел да мислят логичен, сериозно, да умеят да подлагат на критика и да бъдат скептични. Не по-малко значима, съгласно него, е историята, тъй като тя ни учи на значими уроци.
Той описа, че неговите първи две работи са били да прави палачинки в Борисовата градина и редом с това да раздава флаери в Студентски град.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР