До момента 1 627 049 души са се преброили, като

...
До момента 1 627 049 души са се преброили, като
Коментари Харесай

София, Пловдив и Варна са първенци в онлайн преброяването

До момента 1 627 049 души са се преброили, като са попълнили електронната карта. Те живеят в 713 678 семейства, оповестиха от Националния статистически институт.

По 37,5 на 100 от популацията на градовете Пловдив и Варна са се преброили онлайн все още, демонстрират данните към 11.00 часа през днешния ден, 20 септември. За съпоставяне в София преброените по електронен път към този момент са 40,8 на 100.

В обособените региони на трите най-големи града електронното броене не върви с идентична скорост. В София най-голям е делът на преброените по отношение на популацията в регион " Изгрев " (51,9 на сто), а най-нисък - в регионите " Студентски " и " Кремиковци " (по 19,6 на сто). Класацията във Варна се води от регион " Приморски " (42,2 на сто), а в Пловдив - от регион " Южен " (36,2 на сто).

За страната класацията по условен дял на преброените по области по отношение на популацията в региона продължава да се води от София (столица), на второ място е Варненска област (29,5 на сто). Третото място с еднакъв резултат си разделят областите Габрово и Русе, в които до този миг електронно са се преброили тъкмо по една четвърт от популацията.

Преброител в столичния квартал " Борово " си направи специфичен имейл с буквите си и " броене ", с цел да събира кодовете на електронно преброилите се. Адресът е разлепен в преброителния сектор и на него хората могат да изпращат точния си адрес и неповторимите кодове, които са получили.

Чрез електронната система можете да се преброите единствено от български IP адрес, припомнят от Национален статистически институт. Ако по някаква причина сега сте в чужбина, помолете околните си в България да ви преброят, поучават от института.

Оттам показват, че преброителят наложително би трябвало да се показа и да покаже своята служебна карта, на която има негова фотография, трите имена и идентификационен номер, даден от Национален статистически институт. Преброителят би трябвало да уведоми ясно за задачата на преброяването и да показа преброителна карта, на гърба на която има писмо от ръководителя на Национален статистически институт, в което са разказани задачите на преброяването.

Ако някой изпитва подозрение по отношение на легитимността на преброителя, може да позвъни на *2021, където да продиктува имената и служебния номер на преброителя. Операторите ще извършат инспекция и ще потвърдят дали преброителят в съответния сектор се споделя по този начин. Всеки преброител има синя маска, на която е изписано " Преброяване 2021 ". Всички преброители са минали предварителна инспекция за чисто правосъдно минало, навършили са 18 години и имат най-малко приблизително обучение. Те към този момент са почнали обхода на разпределените им сектори в цялата страна. Преброителите ще преброяват единствено хората, които не са се преброили към този момент електронно или не желаят да го създадат онлайн сами, означават от Национален статистически институт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР