До минус 15°С може да скове у нас през следващата

...
До минус 15°С може да скове у нас през следващата
Коментари Харесай

Meteo Balakans: Идват ледените дни

До минус 15°С може да скове у нас през идната седмица

Последните разбори на световните метеорологични модели предвиждат, че се чака навлизане на по-сериозна арктична маса от полярните ширини към централната част на Европа. Застудяването ще окаже въздействие и на времето на Балканите и у нас.

В началото на новата седмица вятърът в България ще отслабне, само че температурите ще се намалят. Ще бъде много студено с предстоящи минимални температури под минус 12 градуса, а в някой региони и до минус 15°С. Ще сме очевидци и за първите за тази година по този начин наречени ледени дни, когато температурите в множеството региони едвам ще приближават нулата.

Ще доминира облачно време, само че вероятността за превалявания понижава, сочат моментните данни на.

Обратно към Европа:

Застудяването ще най-сериозно над Северна Румъния, Полша, Украйна и Беларус. От 5-и до 11-и февруари там те ще се намалят докъм минус 17 – минус 20 градуса по Целзий, демонстрират моделите с днешна дата.

Нека да напомним, че елементарното по-студеното време в Централна и Източна Европа в този интервал основава условия за пораждане на средиземноморски циклони, оказващи въздействие на времето над Балканите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР