До местните избори през есента остават малко повече от три

...
До местните избори през есента остават малко повече от три
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: 49% от хората искат да имат нов кмет

До локалните избори през есента остават малко повече от три месеца, само че в някои от огромните градове към този момент има издигнати претенденти за кметове. Заради наближаващия избор " Алфа Рисърч " направи проучване за настройките на хората, като то сподели, че близо половината от тях (49%) желаят да има нов кмет в обитаемото място, където живеят.

Три обединения публично издигнаха бизнесмена Васил Терзиев за кмет на София
Изследването е извършено в интервала 20-26 юни и се осъществя със лични средства. Проучването е извършено измежду 1000 пълнолетни жители от цялата страна. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление с таблети по домовете на интервюираните хора.

От социологическата организация обаче регистрират мощна поляризация по оста " последователност или смяна в локалната власт ", защото 41% от имащите право на глас биха предпочели в тяхната община да продължи да ръководи актуалният кмет. Според събраните данни жителите на огромните градове показват преобладаващо предпочитание за нови лица в ръководството, до момента в който в по-малките общини благосклонностите са на страната на актуалните кметове.

Васил Терзиев пред " Дневник " и " Капитал ": Силата на кмета е такава, каквато кметът реши
За партиен претендент биха дали своят вот 45% от участвалите в допитването, а за самостоятелен политически - 39%. Въпреки че президентът Румен Радев няма партия, 7% от интервюираните декларират, че биха дали вота си за претендент, който е непосредствен до него.

" Политическите претенденти за кметове са желани от симпатизантите на партиите, показани във властта на локално или национално ниво - ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи. Зад самостоятелните претенденти застават в преобладаващата си част последователите на " ИТН " и " Възраждане ", а гласоподавателите на Българска социалистическа партия остават поляризирани ", прецизират от " Алфа Рисърч ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР