До местните избори остават едва 5 месеца и екипът на

...
До местните избори остават едва 5 месеца и екипът на
Коментари Харесай

Румен Радев овладява и местната власт

До локалните избори остават едвам 5 месеца и екипът на Радев към този момент стремително сортира подобаващи претенденти. Дори някои от досегашните управници сами са се предложили на „ Дондуков “ 2. Опарен от гафа с неуправляемата Политическа партия, този път той няма да залага на партии, а на инициативни комитети по места. Това е остаряла процедура от 90-те години, когато локалните феодали създаваха структури и капитализираха въздействието си, без да разделят властта с настоящите тогава Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили.

 

Тази процедура бе прегърната и от президента Георги Първанов, който по към този момент изпитаната скица конфигурира свои протежета. Сега екипът на Радев има две задания – да открие подобаващите предприемачи за ядро на инициативните комитети и съответните претенденти за управници, без значение от партийната им принадлежност.

 

Така да вземем за пример служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев се е самопредложил да оглави Пловдив. Плановете му обаче може да не се осъществен, защото има и различен мераклия. За никого не е загадка, че конците зад президента Радев се дърпат от масонската ложа „ Слънце “ се дърпат, ръководена от съветския жител и почетен консул на Русия Георги Гергов, който има собствен човек за кмет – досегашният Здравко Димитров – Зико. Той се отхвърли от ГЕРБ, само че направи всичко по силите си да съобщи в ръцете на Гергов Пловдивския панаир.

Услугата носи над 100 млн. лева евентуални облаги на Гергов, защото това са големи терени в идеалния център на града, които бързо могат да бъдат застроени и продадени.

 

От друга страна обаче Зико не се радва на особена известност измежду жителите и е прекомерно евентуално неговите настойници да се откажат от кметската конкуренция в интерес на Демерджиев, който гради облик на герой против корупцията. Той изяснява кметските си проекти като местен национализъм.

Кметското кресло в Пловдив не е първата властова позиция, към която той поглежда. Като длъжностен министър на правораздаването той се гласеше да оглави Комисията за битка с корупцията, само че евентуално ще остане идеал за него, защото в новоизлюпеното обединяване на държавно равнище сред ГЕРБ и ПП-ДБ ще се откри собствен човек за КПКОНПИ.

 

Видинският кмет Цветан Ценков също щял да разчита на поддръжка от “Дондуков 2 “ за локалните избори. Запознати издават, че няма никакво подозрение, че шансът за втори мандат за Ценков минава през предприемчив комитет.

 

Знаково лице на ГЕРБ е и кметът на Бургас Димитър Николов, който ръководи към този момент четвърти мандат, а водачът на партията разгласи, че двамата с Фандъкова няма да бъдат издигани повече на локалните избори. Николов обаче не дава индикации да се е отказал от политиката, даже в противен случай. Освен това тези дни се снима един до друг с президента при откриването на нова спортна зала в града. Мълвата носи, че това мероприятие е контрактувана поддръжка за Николов от  “Дондуков 2 “ за локалните избори.

 

Сред сигурните президентски кметове е и управникът на Перник Станислав Владимиров.

Кметът на Плевен Георг Спартански също потегля с Радев на „ пердах “ за следващ мандат.

 

Президентският проект за завземане на локалната власт надалеч не се цели единствено в огромните градове. Кастинг тече и за по-малките общини. Тези дни стана ясно, че ексшефът на кабинета на Радев, а в този момент евродепутат Иво Христов, е поканил в Брюксел кметовете на община Родопи – Павел Михайлов, Садово – Димитър Здравков, Първомай – Николай Митков и Кричим – Атанас Калчев. За тях е известно, че са протежета на Георги Гергов, който е президентския кукловод. Много показателно е, че лидер на тази делегация е бил одиозният Николай Копринков, прочут като всекидневен кадровик на служебните кабинети.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР