До месец Върховният касационен съд ще произнесе окончателно присъдата на

...
До месец Върховният касационен съд ще произнесе окончателно присъдата на
Коментари Харесай

До месец ще има присъда за убийството на 11-годишната Никол

До месец Върховният касационен съд ще произнесе дефинитивно присъдата на 17-годишния Иван Иванов от Бургас, арестуван за убийството на 11-годишната Никол Йончева. Тя бе открита мъртва-с прерязано с нож гърло, в асансьора на жилищен блок в комплекс „ Меден рудник “ вечерта на 20 август 2017 година, а ден по-късно полицията арестува Иванов за закононарушението.

Той, съгласно юриста му, е с лека степен на умствена назадничавост, а след първичните самопризнания, към днешна дата отхвърля да е причинител на закононарушението. „ Разбира се, че не е той. Всички знаят, че е техен прочут, а не Иван. Но видяха, че той е малко глупавичък и взеха решение да го набедят “, сподели през днешния ден пред dariknews.bg – Бургас майката на подсъдимия Донка.

При разглеждането на делото, на първите две правосъдни инстанции – в Бургас, Иванов бе наказан на осем години затвор, а наказването му бе смекчено, защото е малолетен. Сега юристът му упорства Върховния съд да анулира присъдата или да върне делото назад за ново разглеждане, поради позволени съществени процесуални нарушавания, измежду тях-липсата на възпитател и психолог измежду правосъдните заседатели, наложително, по думите му, условие и непроизнасянето на магистратите по мярката за неотклонение на Иван.

В момента той се намира в Поправителния дом за малолетни във Враца. Там учи в десети клас, защото останал една година, поради процеса, изясни майка му пред Дарик-Бургас. Чувствал се релативно спокоен, залягал над уроците “, споделя Донка. И добавя: „ Добре се грижат там за нето. Като го бият, докладвал на старшините и наказвали побойниците “

„ Очакваме да го освободят. Молим се, той е почтен. Измъчва се, горкичкият. Две години да лежиш невинен- това е срамотия “, споделя майка му. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР