До месец Върховният административен съд ще реши дискриминационно ли е

...
До месец Върховният административен съд ще реши дискриминационно ли е
Коментари Харесай

ВАС решава до месец за делото срещу Милена Славова, прокуратурата зае нейната позиция

До месец Върховният административен съд ще реши дискриминационно ли е изявлението на певицата Милена Славова за „ София Прайд ” 2021 година В пост във Facebook  тогава тя изясни, че е предизвикана от неприличното и аморално, съгласно нея, държание на част от участниците. Според ЛГБТИ общността у нас това било дискриминация на база полова ориентировка.
Прочетете още
Две години по-късно делото за дискриминация стигна до Върховния административен съд, а последователи на Славова се събраха в нейна поддръжка.

„ Това е комплимент за една рок звезда - да има изострен език и това да бъде открито от съда. Тя си постави главата в торбата, изцепи се, както се споделя на наш език. Но сега е жертва ”, съобщи музикантът Васил Георгиев - Васко Кръпката пред Нова ТВ

Комисията за отбрана от дискриминация не намира нарушаване и счита, че певицата е изказала персонално мнение. Но Административният съд в София не се съгласява и желае ново разглеждане на проблема. Така делото стига до последната инстанция.

„ Всеки български жител има право да показва мнението си ”, изясни Мария Янева, юрист на Милена Славова.

„ Не, не става въпрос за независимост на словото. Г-жа Славова е основала по този начин или другояче.омраза и опция за дискриминация към една група от хора ”, счита Деница Любенова, юрист на ЛГБТИ общността.

А самата певица изясни пред съда, че малко след изказаното обществено мнение почнала да получава и закани против щерка й. „ Говорим за садистични закани с пребиване ”, съобщи Славова.

Прокуратурата също счита, че Славова е изказала персонално мнение. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР