До месец ще започне изграждането на булевард Филип Кутев“, който

...
До месец ще започне изграждането на булевард Филип Кутев“, който
Коментари Харесай

До месец започват работата по бул. „Филип Кутев“, който ще свързва „Черни връх“ и „Симеоновско шосе“

До месец ще стартира построяването на бул. „ Филип Кутев “, който ще свързва булевардите „ Черни връх “ и „ Симеоновско шосе “, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонта на сектора сред ул. „ Атанас Дуков “ и ул. „ Сребърна “.

По думите на Фандъкова разширението и построяването на бул. „ Филип Кутев “ е един от най-важните обекти за града след метрото и бул. „ Тодор Каблешков “, тъй като това е част от третия градски кръг в най-важната права, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Северното платно от изграждащия се бул. „ Филип Кутев “ от бул. „ Черни връх “ до ул. „ Сребърна “ към този момент е пуснато за придвижване, а до събота би трябвало да завърши и полагането на последния слой асфалт. Ще продължи засаждането на дървета към бъдещия бул., посочи кметът.

Очакваме това лято да стартира работа и по южното платно на новия бул., сподели още Фандъкова. Тя добави, че сега придвижването в ремонтирания сектор се прави в общо четири ленти, а след завършването на булеварда лентите ще бъдат по три в посока.

В ход е издаването на позволение за градежа на новия бул. „ Филип Кутев “. Той ще стартира лятото, тъй като чакаме придобиването на един парцел, който е на Софийския университет, сподели столичният кмет.

Стойността на правата е 6 млн. лв., като това включва промяна на сектора от река Драгалевска, както и подземната инфраструктура, уточни още Фандъкова.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР