До месец ще се осигури достъп до електронно четими варианти

...
До месец ще се осигури достъп до електронно четими варианти
Коментари Харесай

До месец учениците от 1 до 7 клас ще имат достъп до електронни варианти на учебниците

До месец ще се обезпечи достъп до електронно четими разновидности на учебниците за всички възпитаници от 1 клас до 7 клас. Това съобщи пред публицисти във Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
„ Надявам се на следващия ден Министерски съвет да утвърди промени в постановлението, с което се финансира безвъзмездното прилагане на учебници и образователни пособия, с които ще бъде регламентирано финансирането на достъп до електронно четими разновидности на учебници. Това е електронен вид на учебника с идентично наличие на книжния. Предполагам, че до един месец по-голямата част от издателствата, които доставят над 95% от учебниците, ще обезпечат подобен достъп. Възможно е това да стане и по-рано “, означи министър Красимир Вълчев.
По отношение на едносменен режим на учебните заведения просветителният министър разяснява, че това е една амбициозна цел.
„ За да се мине към едносменен режим, на доста места би трябвало да се построят учебни заведения, да се понижи приемът в други, а на трето – да се построят напълно нови учебни заведения. Имаме общини, в които имаме единствено едно или две учебни заведения на двусменен режим. Там задачата може да се осъществя надалеч по-бързо, само че в огромните общини, най-много София и Варна, ще бъде най-трудно. Това е обвързвано със градежа на учебни заведения. Затова с огромните общини ще създадем самостоятелен проект, който да бъде реален и упорит. Новият период ще бъде диференциран, не общ “, съобщи министър Вълчев, представен от Фокус.
Във връзка с идните матури министър Красимир Вълчев уточни, че няма да има основна смяна в организацията и провеждането им.
„ Остава организирането им по модули, което даде положителни резултати предходната година и мощно понижи опциите за преписване “, добави министър Красимир Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР