До месец се очаква да има избрана фирма-изпълнител за изграждане

...
До месец се очаква да има избрана фирма-изпълнител за изграждане
Коментари Харесай

До два месеца стартира изграждането на видеонаблюдение в Благоевград

До месец се чака да има определена фирма-изпълнител за създаване на изцяло видеонаблюдение в Благоевград. Това заяви на конференция кметът доктор Атанас Камбитов. Той разясни, че в случай че няма процедури по обжалване, по проект, построяването на системата би трябвало да започва в период от два месеца.

„ Видеонаблюдението ще обхване безусловно всички детски градини, освен дворовете, а и периметърът към тях, акцентира кметът. Той разясни, че концепцията е да се работи превантивно, като по този метод да се сведе до най-малко опцията към детските и образователни заведения да бъдат популяризирани неразрешени вещества. Освен органите на реда, системата ще бъде предоставена за прилагане и на защитата на учебните заведения.

Видеонаблюдението обхване, както града, по този начин и парковата зона, в това число и „ Бачиново “. Системата ще бъде с оптимален брой функционалности, като ще има и алтернатива за следене на регистрационни номера, които ще се снемат при нарушаване или ПТП. Достъп до системата ще бъде възложен и на полицията, като патрулните коли ще бъдат снабдени с таблети, посредством които ще могат да наблюдават за съблюдаване на публичния ред в действително време.

„ Изграждането на системата ще бъде направено на три стадия. Първоначално тя ще обхване към 80 % от града, а по-късно ще бъде надградена. Очакваме в границите на година наблюдението да бъде построено на 100% “, сподели още кметът Камбитов.

Той разясни, че изискванията към изпълнителя е компанията да влага, а общината да изплаща отговорностите поетапно. „ По този метод се реализират две цели – от една страна, изпълнителят ще бъде сериозна компания, с финансов запас, от друга, ние получаваме видеонаблюдение, което го изплащаме във времето. Интересът на Общината е безусловно предпазен “, разяснява още доктор Камбитов.

През актуалната година ще бъдат построени и светофарни уредби на входа на кв. „ Струмско “ и на улица „ Славянска “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР