До месец и половина администрацията на Министерския съвет ще бъде

...
До месец и половина администрацията на Министерския съвет ще бъде
Коментари Харесай

Кабинетът Петков започва масови съкращения в администрацията на Министерски съвет

До месец и половина администрацията на Министерския съвет ще бъде усъвършенствана с над 15%. Това съобщи вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова по време на дебатите за вота на съмнение към държавното управление, който Народното събрание разисква през днешния ден на изключително съвещание.

„ Изготвихме план за изцяло преструктуриране на администрацията на Министерския съвет, чиято конструкция не е помръднала от 1998 година Там заварихме близо 200 чиновници в общата администрация, 62 от които работещи в канцеларията, в това число вътрешни куриери на всеки етаж “, означи Константинова.

Тя напомни, че към този момент е основано и първото пилотно звено за споделени услуги в областта на човешките запаси, което ще обслужва няколко ведомства по едно и също време. В него работят 12 чиновници, уточни вицепремиерът, които обслужват администрации с над 1000 души.

„ До 1 август ще проработи и център за споделени счетоводни услуги в администрацията на Министерския съвет “, сподели още Калина Константинова. Вицепремиерът добави, че центърът ще обслужва Министерството на финансите, всичките 28 регионалните администрации, две държавни комисии и всички второстепенни разпоредители с бюджет, заменяйки над 40 обособени звена.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР