До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора,

...
До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора,
Коментари Харесай

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, откакто настояването му за освобождение под гаранция в размер на към $427,900 (€400,000) беше утвърдено.

Това развиване на събитията е разследване от осъществената от съда инспекция на имуществото му, за което е открито, че е на висока стойност.

До Куон, съосновател на Terraform Labs, чака правосъден развой в Черна гора дружно с някогашния си финансов чиновник Хан Чанг-Джун. Те са упрекнати във подправяне на публични документи. Terraform Labs е компанията, виновна за несполучливия план за постоянни монети Terra.

Това е третата смяна в решението на съда по отношение на освобождението на До Куон под гаранция. Първоначално Основният съд на Подгорица, столицата на Черна гора, е разрешил освобождението под гаранция на 12 май.
По-малко от две седмици по-късно обаче, на 25 май, Върховният съд анулира освобождението под гаранция.

Основният въпрос, който усложнява настояването за освобождение под гаранция, е приблизителната стойност на имуществото на обвинения.

По време на чуването на 11 май обвинените обявиха, че имат “ “. По-късно Върховният съд оспори тази стойност, което докара до анулацията на гаранцията. Върховният съд съобщи, че по-долната инстанция не може да одобри цената единствено въз основа на изказванията на обвинените, а изисква съответни доказателства.

При последното развиване на събитията цената на имуществото им беше доказана посредством контракт за продажба, фактури, извлечения от банкови сметки и други документи.

“Възможността обвинените да изгубят гаранционния депозит, възлизащ на €400,000 за всеки от тях, имаше забележителен възпиращ резултат, обезкуражавайки всяко предпочитание за бягство ”, заключава съдът.

Друг фактор, способствуващ за разглеждането на опцията за освобождение под гаранция, е несигурността по отношение на продължителността на правосъдното произвеждане заради естеството на делото.

Обвиненията са свързани с подправяне на публични документи, заради което съдилищата би трябвало да подхващат “допълнителни дейности ” за засвидетелствуване на достоверността на документите.

След като брачната половинка му внесе гаранцията, До Квон ще бъде освободен от пандиза в Черна гора и подложен под домакински арест, натрапен от полицията, дружно със съпроцесника си Хан Чанг-Джун.

И До Куон, и Хан Чанг-Джун би трябвало да се явят в съда на 16 юни. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да бъдат наказани на оптималната присъда от пет години затвор.

Обвиняемите разполагат с три дни, с цел да апелират решението за освобождение под гаранция.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР