До Куон, създател на криптовалутите Luna и TerraUSD, се издирва

...
До Куон, създател на криптовалутите Luna и TerraUSD, се издирва
Коментари Харесай

Интерпол издаде червена бюлетина за До Куон, основателят на Luna и Terra

До Куон, основател на криптовалутите Luna и TerraUSD, се търси от Интерпол. Това се случва поради издадени по-рано този месец заповеди за арест. Те са във връзка със сривовете на упоменатите криптовалути, които доведоха до загуби на десетки милиарди долари.

Миналата седмица южнокорейските управляващи издадоха заповеди за арест на Куон и още петима души. От там настояват, че работата им по крипто продуктите на Terraform Labs е нарушила законите за търговия в страната. Смята се, че и шестимата се намират в, най-малко към оня миг.
Според известия в медиите сингапурската полиция счита, че Куон към този момент не е там.
Заради това Интерпол издаде алена бюлетина, с която приканва правоприлагащите органи по света да го открият и задържат.

Три дни след издаването на южнокорейската заповед Куон написа в Туитър, че не бяга. Твърди и, че оказва цялостно подпомагане на управляващите, тъй като няма какво да крие. След това обаче от него няма и диря в общественото пространство.
Прокуратурата в Южна Корея на другият ден разгласи, че той явно бяга и не сътрудничи на следствието.
Източници от прокуратурата споделят пред южнокорейската осведомителна организация Yonhap, че юристът му е съобщил, че Куон няма да се яви на разпит.
Куон и Terraform Labs се проверяват и от Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати.
Terraform Labs е набрала повече от 200 млн. $ от одобрени капиталови компании за създаване на планове, основани на Luna – обичайната криптовалута, и TerraUSD – алгоритмичен стейбълкойн.

Проблемът е, че TerraUSD не държи запаси от парични средства, облигации или други активи, които да бъдат покритие на стейбълкойна. Вместо това средствата се употребяват за автоматизирана търговия с Luna, за предпочитано поддържане на обвързаността им.
В началото на 2021 година, Luna стигна до равнище от $116 за един брой
Куон в един миг придобива Bitcoin-и на стойност $3.5 милиарда, които се съхраняват в НПО-то Luna Foundation Guard. На хартия задачата на организацията е да пази и TerraUSD от волатилността на пазара. Това обаче не се получава и при започване на май цената на Terra спада до няколко цента поради бърза ликвидация. При Luna в този миг има цена от 80 $ за брой, която също се срутва до 2 цента.

Luna Foundation Guard продава и разпределя съвсем всички 80 хиляди Bitcoin, запазвайки малко над 300 за компенсиране на вложителите.
Фондацията отхвърля, че е избавила огромните си вложители, само че не дава доказателства за това.
Почти цялостният срив на екосистемата води до директна загуба на 40 милиарда $. Толкова е пазарната капитализация на двата плана към май 2022 година. Това обаче дава ход на ликвидация на криптовалути на стойност 300 милиарда $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР