До Куон, съосновател на Terraform Labs, беше арестуван в Черна

...
До Куон, съосновател на Terraform Labs, беше арестуван в Черна
Коментари Харесай

До Куон изправен срещу 8 обвинения в измама в САЩ

До Куон, съосновател на Terraform Labs, беше задържан в Черна гора в четвъртък и упрекнат по осем точки, в това число скрит план за машинация, машинация със артикули, машинация с скъпи бумаги, телеграфна машинация, скрит план за машинация и присъединяване в манипулиране на пазара, съгласно обвинителен акт от 12 страници от Окръжния съд на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк.

Правителството на Съединени американски щати желае и конфискация на активите на Куон, свързани с обвиняванията.

Бившият глава на Terra избяга, откакто токените LUNA и стабилната монета TerraUSD (UST) на Terraform Labs се сринаха, което докара до загуби за над $40 милиарда. Той е хванат от черногорската полиция при опит да се качи на полет за Дубай с подправен костарикански паспорт.

Обвинителният акт е за лишаване на имущество

В обвинителния акт се показва, че на Куон би трябвало да му бъде иззето в интерес на Съединените щати цялото имущество, недвижимо и персонално, което съставлява или е получено от доходи, проследими при осъществяването на закононарушенията, в това число парична сума във валута на Съединените щати, представляваща размера на приходите, проследими при осъществяването на закононарушенията.

Задържане и екстрадиция

Понастоящем той е арестуван в Черна гора, а южнокорейските управляващи удостоверяват самоличността му въз основа на фотографски данни и информация за пръстови отпечатъци. Както Съединените щати, по този начин и Южна Корея, родната му страна, желаят екстрадицията на Куон.




Terraform Labs и До Куон

Terraform Labs, блокчейн компания, която се концентрира върху децентрализирани финанси и постоянни монети, е учредена през 2018 година от Даниел Шин и До Куон. Най-успешният артикул на компанията, TerraUSD (UST), е привързан с щатския $ и се употребява за търговия с други криптовалути.

Участието на Куон в Terraform Labs повдигна въпроси по отношение на ръководството и прозрачността на компанията, като критиците акцентираха, че Terraform Labs е мощно централизирана, като създателят и Шин имат забележителен дял от правото на глас.

Въздействие на ареста на Куон върху криптоиндустрията

Арестът на До Куон и сривът на стабилната монета на Terraform Labs провокираха шокови талази в крипто промишлеността. Стабилните монети се употребяват необятно в търговията, а проблемите на Terraform Labs породиха опасения по отношение на надеждността и стабилността на тези цифрови активи.

Регулаторните органи евентуално ще прегледат по-отблизо криптоиндустрията и може да обмислят по-строги регулации за отбрана на вложителите и попречване на измами. Междувременно ориста на Terraform Labs и нейния съосновател остава неразбираема.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР