До Куон - предприемачът зад сриналите се токени terraUSD и

...
До Куон - предприемачът зад сриналите се токени terraUSD и
Коментари Харесай

Арестуваха корейски криптофараон в Черна гора

До Куон - предприемачът зад сриналите се токени terraUSD и Luna, е бил арестуван в Черна гора след интернационално търсене, оповестява Би Би Си, като цитира управляващите в Подгорица и Сеул.

Американските управляващи се захванаха с Куон при започване на годината. Според регулаторите компанията на южнокорейския предприемач Terraform Labs не е предоставила цялостна и достоверна информация на заинтригуваните лица преди цената на двата ѝ токена да се срутен съвсем до нула през предишния май.
 В Съединени американски щати съдят корейски бизнесмен след крипто провал за $40 милиарда
В Съединени американски щати съдят корейски бизнесмен след крипто провал за $40 милиарда

До Куон ще дава отговор за случилото се с Terra

Това коства на вложителите 42 милиарда $ и даде началото на верижна реакция от банкрути в областта на криптовалутите, която и досега не е изцяло завършила. Криптофараонът разгласи, че е " с разрушено сърце " от случилото се и... изчезна.

Куон се търси от Съединени американски щати по обвинявания в машинация и незаконно сдружаване, а родната му Корея го търси поради нарушавания на наредбите за финансовите пазари. Първоначално се смяташе, че той е в Сърбия, като от Сеул дори изпратиха делегация в Белград, с цел да договарят за изгонването му - двете страни нямат контракт за прехвърлянето на търсени лица.

Оказа се обаче, че Куон е бил заловен на летището в Подгорица. Със задържането на " един от най-издирваните хора в света " се похвали черногорският вътрешен министър Филип Аджич. Куон е бил с подправени документи, само че отпечатъците му са удостоверили самоличността му.

Все още не е ясно какво ще се случи с него - и Черна гора няма съглашение за екстрадиция със Съединени американски щати и Южна Корея.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР