До крайният срок – 31 август в Секретариата на Общински

...
До крайният срок – 31 август в Секретариата на Общински
Коментари Харесай

Две предложения за почетен гражданин на Добрич за 2022 г. и едно предложение за почетен знак

До крайният период – 31 август в Секретариата на Общински съвет Добрич са получени две номинации за Почетен жители на Добрич и една номинация за Почетен знак.

Първата номинация за Почетен жител на Добрич е за проф. доктор Енчо Калчев Събев, д. м. н., тя е от Съюза на учените в България, клон Добрич за неговия извънреден принос и заслуги за развиването на опазването на здравето в Община Добрич, както и в региона на научния и обществения живот в града и област Добрич.

Втората номинация е на Инициативен комитет от 161 жители на Добрич, които оферират за Почетен жител инж. Стоян Дамянов. В претекстовете се показва, че инж. Дамянов със своята активност има принос за икономическия живот на града и благосъстоянието на неговите поданици, а концепциите му са намерили отражение в структури, като ТПП – Добрич и „ Добрички панаир “ АД.

Предложението за връчване на Почетен знак е от Кмета на Добрич – Йордан Йорданов за шефа на Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “ – Иван Петров Мандев. Творческата биография на Иван Мандев включва 100 функции и всички те са запаметяващи се с ярката си превзетост. В претекстовете си кметът показва още, че шефът на Драматичния спектакъл има изключителни заслуги за развиването на този културен институт, превръщането му от приемаща сцена в Държавен репертоарен културен институт и неговото връщане на театралната карта на България, посредством голям брой гостуващи постановки на най – известните подиуми у нас.

Предстои комисия да прегледа номинациите и да излезе с предложение до Общински съвет град Добрич
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР