До края юни се удължава срокът на действие на Програмата

...
До края юни се удължава срокът на действие на Програмата
Коментари Харесай

Украинските бежанци в България ще получават помощи до края на юни

До края юни се удължава срокът на деяние на Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в България, оповестиха пресцентъра на Министерския съвет.

Срокът за даване на помощта се усилва с признато през днешния ден от служебния кабинет решение за изменение и допълнение на Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България (Програма), призната с РМС № 317 от 2022 година, променена и допълнена с Решения № 535, 665, 856, 909, 963 и 1038 от 2022 година и Решения № 141 и 212 от 2023 година Програмата ще работи до 30 юни 2023 година при настоящите сега условия.

С друго решение на държавното управление се вкарва се спомагателна мярка за ефикасен надзор при администрирането на помощта по линия на програмата за лица, търсещи краткотрайна протекция в България в резултат на войната в Украйна. Тя е заложена в решение за допълнение на Програмата за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Украйна, призната с РМС № 145 от 2022 година, променена и допълнена с Решения № 181, 239, 241, 298 и 423 от 2022 година

Промяната е по отношение на завършване на разплащанията по програмата и цели правилно верифициране на окончателните дължими суми към участниците. Предвижда се показване на попълнена Декларация за сходство по пример според Приложение № 4 към програмата. Декларацията се дава от законния представител на лицето, извършващо активност в обекта, при поискване от админа на помощта - Министерството на туризма. Същата се подписва с дипломиран електронен автограф и се подава посредством Системата за несъмнено електронно връчване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР