До края на юни земеделските производители трябва да докажат дали

...
До края на юни земеделските производители трябва да докажат дали
Коментари Харесай

До края на юни земеделците трябва да докажат дали отговарят на критерия за активен фермер

До края на юни земеделските производители би трябвало да потвърдят дали дават отговор на критерия за деен фермер.

Предстоят инспекции на претендентите за дотации, предизвестяват от Министерството на земеделието.

Съгласно закона за подкрепяне на земеделските производители осъществяването на критериите за Активен аграрни собственик е наложително изискване за приемане на финансово  подкрепяне на всеки претендент в акцията за директни заплащания тази година. Проверките за осъществяване на това условие ще се вършат от Държавен фонд " Земеделие "   въз основа на данните от годишните доклади за активността за миналата година, подадени в Националния статистически институт и въз основа на данните от годишните данъчни заявления, подадени в Националната организация за приходите.

В Закона за статистиката е планувано обвързване за физическите лица, в това число земеделските стопани, да показват в статистическия институт годишен доклад за активността си, като този доклад би трябвало да съдържа данни  и счетоводни документи за реализираната от тях стопанска активност.

Срокът за подаване на тези данни от физически лица е от 1 март до 30 юни, напомня БНР.

Задължение да подават годишни доклади за дейността  си имат единствено тези физически лица – аграрни стопани, които правят стопанска активност и осъществят артикули на пазара, а не тези, които създават артикули за лично ползване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР