До края на юни се удължава извънредната епидемична обстановка. Ако

...
До края на юни се удължава извънредната епидемична обстановка. Ако
Коментари Харесай

Удължават с 15 дни извънредната епидемична обстановка

До края на юни се удължава изключителната епидемиологична конюнктура. Ако се постанова ще удължаваме и след това, съобщи министър председателят Бойко Борисов на постоянното съвещание на Министерски съвет през днешния ден, след разискване с Националния действен щаб. До края на деня решението ще бъде облечено в заповед на здравния министър.

Премиерът Бойко Борисов настоя, че всичко зависи от жителите, от народа и от нас. Той формулира трите " Д " като предписание: отдалеченост, дисциплинираност и стерилизация.

Не би трябвало да има суматоха и хората по някакъв метод да се тормозят. Трябва да свикнем да живеем с този вирус, доста огромни страни го вършат, разяснява Борисов и добави: Смело напред, отдалеченост и дисциплинираност.

Той увери, че хората на първа линия не престават да бъдат обезпечавани с дрехи и дезинфектанти, сподели Борисов. Тестването би трябвало да продължи,

Удължаването с 15 дни по никакъв метод не желае да бъде одобрявано като застрашаващо и стресиращо. От нас си зависи, в случай че продължим да съблюдаваме отдалеченост, да продължим да живеем и работим в съвсем такава среда, в която сме живели преди ковид, означи министър председателят.

Никъде в света няма други такива ограничения като в България и в случай че успеем да ги устоим, ще бъдем за образец. Не желая да мисля да минем в положение, в което лечебните заведения няма да могат да одобряват пациенти. Старческите домове да се гледат деликатно, да се тестват, охраняват и пазят, настоя Бойко Борисов.

Той се надява най-после да измислят ваксина и лекарство против ковид.

Доцент Ангел Кунчев упорства маските в градския превоз да останат наложителни. И категорично доцент Ангел Кунчев упорства за това, а не да си ги носят на шията, заръча Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР