До края на юни продължава семейното търсене на съкровища в

...
До края на юни продължава семейното търсене на съкровища в
Коментари Харесай

Фотоизложба преоткрива красотата на Русе

До края на юни продължава фамилното търсене на съкровища в града

Актьорът и музикант Александър Сано награди спечелилите във фотоконкурса „ Преоткрий Русе “ и откри едноименната галерия на пл. Свобода. Тя събира 20-те най-хубави фотоси от състезанието, улавящи хубостта на централните градски елементи, актуализирани благодарение на европейско финансиране.

„ Благодаря на всички, които се включиха в състезанието и запечатаха духа на Русе във фотосите си. Проектите с европейско финансиране са значими за страната и града ни, тъй като ни дават опция да подобрим средата, в която живеем, и да развием стопанската система. С тях се доближаваме до стандарта на другите европейски страни, по тази причина екипът на Община Русе се приготвя интензивно и за идващия програмен интервал “, обърна се към участниците в състезанието зам.-кметът Златомира Стефанова

„ Не е мъчно да има красиви фотографии на Русе, тъй като той е най-красивият град в България “, показа Сано, който е роден в Асеновград, само че е израснал в Русе.

От малко над 90 фотоси, като най-хубава бе отличена творбата на Петър Найденов, който завоюва професионална фамилна фотосесия. На второ и трето място журито класира надлежно Стела Йосифова и Ивелин Иванов, които ще получат фамилна вечеря в ресторат Crazy fish.

Изложбата ще бъде налична за русенци и посетители на града до 19 юли.

С нея се сложи край на осведомителната акция „ Преокрий Русе – градът на първите неща “, част от самодейността „ Европа в моя район “. Кампанията включва още и фамилен лов на съкровища. До края на юни всяко дете и неговото семейство могат да вземат участие като решат 8 загадки, скрити по маршрут от градски забележителности в просветителната интерактивна игра „ Преоткрий Русе – Играта “.

QR код за късата версия на „ Преоткрий Русе – Играта “:

QR код за дългата версия на „ Преоткрий Русе – Играта “:


За „ Европа в моя район “:

Това е взаимно основана информационна самодейност, която има за цел да показа дейностите на Европейския съюз за районите в цяла Европа. Заедно с регионите- сътрудници и финансираните от Европейския съюз планове, Европейската комисия основава принадлежности и благоприятни условия за разговор с жителите и ги среща с достиженията на плановете наоколо до тях, с помощта на напъните за взаимно финансиране от страна на Европейския съюз и районите.

„ Европа в моя район “ е и опция за създаване на партньорства сред районите за осъществяване на районни акции с локална устременост, предлагащи развлекателни действия наоколо до известни места, които са част от районната еднаквост. Специално внимание се отделя и на дейностите, в които вземат участие възпитаници.

От 2021 до 2023 година близо 40 сходни плана ще бъдат проведени в 8 целеви страни: България, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Португалия и Румъния.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР