До края на юни над 50 000 руснаци са посетили

...
До края на юни над 50 000 руснаци са посетили
Коментари Харесай

Илин Димитров: До края на юни над 50 000 руснаци са посетили България

До края на юни над 50 000 руснаци са посетили България - това са основно притежатели на парцели и жилища. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия " Денят стартира " служебният министър на туризма Илин Димитров. По думите му, защото превозът до България е усложнен те заплащат хиляди евро за билети, с цел да минат през Истанбул и както се вижда трудностите и скъпите билети не ги стопират.

Понякога хората с парцели тук водят и другари. 50 000 души не са малко число, по отношение на 10 000 през предходната година и мисля, че този пазар не е изгубен, добави Димитров.

Според него, сега се намираме в най-силната част на сезона - там, където цените са най-високи.

Реално може би се разграничава картината, защото доходи не значи облага, само че от редица пазари имаме съществено нарастване в броя на туристите, които посещават България. От Румъния са скочили двойно, от Обединеното кралство са 10 пъти повече, нарастване има от пазарите в Израел, Полша, Чехия, Германия. Нетните индикатори са по-високи в пъти спрямо предходната година, като приходите, които чакаме са 70% повече по отношение на същия интервал на 2021 година, сподели още министърът.

Дали това е задоволително или не, ще има по-точна информация към края на септември, само че числата са обнадеждаващи, акцентира Илин Димитров. Той посочи, че от Министерството на туризма ще създадат всичко допустимо да се удължи оптимално сезона и ще стартира дейна акция на близки пазари, а и на българския пазар, с цел да могат хората от страните към нас да се насладят на един прекрасен и топъл септември.

По думите на министъра, българите също от ден на ден пътуват и данните сочат, че има над 3,5 млн. пътувания и множеството дестинации са Гърция и Турция. Екзотични дестинации съвсем няма - под 10 000 са пътуванията там.

Никога не съм гледал на Гърция и Турция като на съперници, а като сътрудници - от тях можем да учим и с тях можем да работим, добави Илин Димитров.

Във връзка със свлачището сред курорта " Албена " и Балчик през вчерашния ден, при което пострадаха двама души, Димитров сподели, че е сбъднат контакт с наемателя на плажа и ще отиде персонално в петък, с цел да види на място какви са вредите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР