До края на юли т.г. предстои непълнолетните лишени от свобода

...
До края на юли т.г. предстои непълнолетните лишени от свобода
Коментари Харесай

Преместват непълнолетните лишени от свобода от Бойчиновци във Врачанския затвор

До края на юли т.г. следва малолетните лишени от независимост от Поправителния дом в Бойчиновци да бъдат преместени в нови и съвременни пространства, които дават отговор на европейските условия. Стаите, чийто ремонт е в довършителен стадий, се намират в границите на територията на пандиза във Враца, само че в обособена солидна постройка и в обособен двор.

Почти изцяло е приключен и ремонтът на постройката, която е планувана за учебно заведение на младежите. В обособения терен на пандиза във Враца ще бъде построено място за престой навън и зона за фитнес занимания.

Преустройството и довършителните действия вървят на цялостни обороти, откриха на място отрасловият заместник-министър на правораздаването проф. Николай Проданов и краткотрайно изпълняващият длъжността основен шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ /ГДИН/ старши комисар Васил Миладинов.

След промените в Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража Поправителният дом за малолетни младежи в Бойчиновци мина административно към Врачанския затвор и към този момент не е обособена независима конструкция, а поделение към него.

Към днешна дата в Бойчиновци са настанени общо 26 лишени от независимост, от тях 17 са малолетни, 9 са навършили 18 години.

Предвижда се сградният фонд на Дома в Бойчиновци да бъде преустроен в затворническо общежитие от закрит вид и в него поетапно да бъдат премествани лишени от независимост от корпуса на пандиза във Враца. По този метод ще се реализира разтоварване на пандиза и цялостно сходство с европейските условия за 4 кв. м. на арестувано лице, заяви началникът на Врачанския затвор старши комисар Ангел Кабатлийски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР