До края на юли т.г. непълнолетните, лишени от свобода, които

...
До края на юли т.г. непълнолетните, лишени от свобода, които
Коментари Харесай

Осъдените непълнолетни отиват във Врачанския затвор

До края на юли т.г. малолетните , лишени от независимост, които са в Поправителния дом в Бойчиновци, ще бъдат преместени в нови пространства , оповестиха от Министерството на правораздаването.

Стаите, чийто ремонт е в довършителен стадий, са на територията на пандиза във Враца, само че в обособена солидна постройка и в обособен двор. Почти изцяло е приключен и ремонтът на постройката , която е планувана за учебно заведение на младежите. На новото място, което е част от пандиза във Враца, ще бъде построено място за престой навън и зона за фитнес занимания.

 Случаи на принуждение установи ДАЗД в поправителния дом в Бойчиновци
Случаи на принуждение установи ДАЗД в поправителния дом в Бойчиновци

Условията на живот не са положителни

Към днешна дата в Бойчиновци са настанени общо 26 лишени от независимост, от тях 17 са малолетни, 9 са навършили 18 години .

Предвижда се сградният фонд на Дома в Бойчиновци да бъде преустроен в затворническо общежитие от закрит вид и в него да бъдат премествани лишени от независимост от корпуса на пандиза във Враца.

По този метод ще се реализира разтоварване на пандиза и цялостно сходство с европейските условия за 4 кв. м на арестувано лице , заяви началникът на Врачанския затвор старши комисар Ангел Кабатлийски.

Да нагледат ремонта бяха пристигнали отрасловият заместник-министър на правораздаването проф. Николай Проданов и краткотрайно изпълняващият длъжността основен шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " /ГДИН/ старши комисар Васил Миладинов .

 Смениха шефовете на пандизите в София, Бургас и Бойчиновци
Смениха шефовете на пандизите в София, Бургас и Бойчиновци

Назначени са краткотрайно изпълняващи

След промените в Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража Поправителният дом за малолетни младежи в Бойчиновци мина административно към Врачанския затвор и към този момент не е обособена независима конструкция, а поделение към него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР