До края на януари ще бъде предложен изцяло нов модел

...
До края на януари ще бъде предложен изцяло нов модел
Коментари Харесай

Въвежда се нов модел за фискална отчетност в електронната търговия

До края на януари ще бъде препоръчан напълно нов модел за фискална отчетност в електронната търговия, оповестиха от Националната организация за приходите.

„ Софтуерна фискализация на електронната търговия” е новият по-либерален режим, който се създава от Националната организация за приходите и е разискван с разнообразни работодателски организации, Комисията за отбрана на потребителите и представители на онлайн платформи.

Ако използването му даде резултат, той може да обхване и други браншове на търговията, разясняват от приходната организация. 25 млн. лева приходи от онлайн бизнес, основно на физически лица, са декларирани в последните няколко месеца след акцията на Приходната организация за наблюдаване на наложените платежи посредством куриерските компании.

Според специалистите методът на поощряване и информиране работи не по-малко сполучливо от контролно-санкционните механизми, като акцията за известяван по телефона на физически лица, получили суми от натрапен платеж, е била доста сполучлива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР