До края на утрешния ден директорите на детските градини в

...
До края на утрешния ден директорите на детските градини в
Коментари Харесай

Почва битката за първа група в детската градина, утре обявяв...

До края на утрешния ден шефовете на детските градини в Пловдив би трябвало да вкарат в електронната система за централизиран банкет броя на свободните места за постъпващите в първа група през последваща образователна година.

Заедно с това започва и подаването на заявки от родителите, оповестиха от общинския отдел " Образование ".

За родените през 2018 година деца, които навършват 3 година през 2021 година и следва да постъпят в първа възрастова група през образователната 2021/2022 година, първото главно класиране ще е на 13 май.

Крайният период за подаване на заявките по електронен път за новосформираните първи групи е 11 май. За родителите, които нямат достъп до интернет, е планувано подаване на заявки на книжен притежател при шефовете на образователните заведения по първо предпочитание. За тях крайният период е 10 май.

По-ранната регистрация не дава преимущество при класиране. От значение са точките, получени по критериите, въз основа на които се прави подреждането. Както и досега, най-голяма тежест има местоживеенето.

Както „ Марица “ писа, от тази година е в действие и в допълнение предписание - в случай че актуалният и непрекъснатият адрес съответстват, децата към този момент ще получават спомагателни 2 точки. Промяната в регламента е спомагателен детайл, който да ограничи опциите за класиране на хитруващите родители, които сменят адресната регистрация в борбата за мечтано образователно заведение.

Другата смяна е обвързвана с децата с хронични болести, които към този момент се потвърждават единствено с документ от ТЕЛК, само че не и от ЛКК, както преди. Промяната бе направена след голям брой сигнали в Община Пловдив във връзка това, че фамилии елементарно се снабдяват с документи за банални и относително постоянно срещани проблеми като да вземем за пример плоскостъпие или атопичен дерматит. Така съумяват да вместят децата в групата на болните от хронични болести и получават преднина пред останалите, въпреки и този аршин да има по-малка тежест при точкуването.

При смяна на събитията, посочени в заявката, родителят е задължен да актуализира данните в системата онлайн или на място в детското заведение, където е подал документи. За задачата е належащо да бъде основано ново заявление, след отменяне на към този момент записаното. Всички данни в подадените заявки би трябвало да са настоящи към крайния период за подаването им за всяко от класиранията.

Записаните деца за първа възрастова група следва да постъпят на 15 септември, като се изключи навършващите 3-годишна възраст след 30 септември. Те имат право да стартират още в първия образователен ден, само че могат и след навършване на 3 година, като това се случи не по-късно от 31 декември.

В настоящото класиране: одобриха 92 деца от 924 претенденти

Днес станаха ясни резултатите от третото през тази календарна година настоящо класиране за банкет в детските градини и ясли. В него участваха 924 деца, които аплайваха за оповестените 209 свободни места. Класираните са единствено 92.

Най-голям е казусът още веднъж за яслените групи, за които са кандидаствали 667 хлапета, а признатите са едвам 38.

В първа група са класирани 26 малчугани, във втора – 18, в трета – 9, в последната подготвителна – едно дете.

Те би трябвало да се запишат до 30 март. Следващото настоящо класиране е на 15 април, като свободните места за него ще бъдат оповестени до 31 март.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР