До края на този месец УЕФА ще вземе решение кои

...
До края на този месец УЕФА ще вземе решение кои
Коментари Харесай

Проблемът с домакините на Евро 2020 трябва да е решен скоро

До края на този месец УЕФА ще вземе решение кои градове да одобряват мачовете от Европейското състезание по футбол, счита членът на Изпълкома на централата Александър Сорокин. Според съветският футболен шеф УЕФА може да включи нови градове-домакини, в случай че някои от определените авансово се откажат.

" Всичко ще стане ясно на 30 април. Ако някой от градовете-домакини не може да одобри мачове през идната година, то разновидностите не са доста. Става дума или за търсене на нови градове, или за преразпределение на мачовете в тези, които остават. Вторият вид е много трудоемък. Но преразпределение на мачове е само прерогатив на УЕФА ", сподели още Сорокин..

 УЕФА към момента има вяра в истинския формат на Евро 2020, договаря се с всички градове-домакини
" Нашият вицепремиер Дмитрий Чернишенко към този момент загатна, че Русия е подготвена да окаже подпомагане, в случай че бъде потърсено “, сподели още Сорокин, предлагайки тактично помощ.

Освен член на изпълкома на УЕФА, въпросният функционер е и част от Организационния комитет на Санкт Петербург, който е един от градовете-домакини.

Миналия месец поради пандемията от ковид УЕФА реалокира шампионата с една година за 11 юни -11 юли 2021 година. Но се оказа, че някои от стадионите не са свободни.

" Всички градове-домакини имат задоволително време, с цел да помислят и да вземат решение, в случай че се постанова такова “, споделя още Сорокин.

12-те града-домакини са Амстердам, Баку, Билбао, Будапеща, Букурещ, Копенхаген, Дъблин, Глазгоу, Лондон, Мюнхен, Рим и Санкт Петербург.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР