До края на този месец работа започва група с широко

...
До края на този месец работа започва група с широко
Коментари Харесай

Шалапатова: Започваме работа с евроексперти по регулацията на критериите за определяне на минимална заплата

До края на този месец работа стартира група с необятно присъединяване, включително и на европейски експерти  за цялостното транспониране на европейската инструкция, която контролира критериите при установяване на минималната работна заплата. Това съобщи пред Нова тв общественият министър Иванка Шалапатова. 

Тя уточни, че минималната пенсия ще се вдигне с малко над 60 лв., а междинната за страната – със 100 лв.. Това, значи, че ежемесечно пенсионерите в страната ще получават със 100 лева повече.

Шалапатова акцентира, че политиката на кабинета е приходите да се усилват.

„ Без инвестиция в приходи, продуктивност на труда и пълномощия, няма по какъв начин да живеем в европейска страна и ще продължим да отчитаме равнища на възнагражденията, които са по-ниски от прилежащите страни ”, добави министърът.

„ Политиката, водена до този миг, е минималната работна заплата да бъде ниска, в България да привличаме интернационалните вложители с нископлатена работна ръка. Това обаче не е политиката на сегашния кабинет ”, увери Шалапатова.

Помощта за родителите на деца с увреждания ще бъде увеличена с 200 лв.. Разгръща се и голям набор от обществени услуги за тези деца и техните родители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР