До края на това правителство остава около седмица, но задачите

...
До края на това правителство остава около седмица, но задачите
Коментари Харесай

Акад. Денков: МС ще заседава два пъти тази седмица, за да осигурим плавен преход към служебното правителство

До края на това държавно управление остава към седмица, само че дилемите не понижават. Тази седмица Министерски съвет ще заседава два пъти – в понеделник и в сряда, както поехме ангажимент, с цел да свършим оптимален брой задания и да осигурим равномерен преход към работата на служебното държавно управление. Ще разгледаме 20 точки през днешния ден и ще вземем значими решения. Това съобщи министър председателят в оставка акад. преди днешното съвещание на Министерски съвет.

" Ще одобрим близо 32 млн. лева от централния бюджет за 76-те осъвременени вагона от „ Дойче Бан “ за пътнически транспорти за БДЖ. След години очакване, с смяната на преносимия състав страната ще обезпечи по-комфортно и безвредно пътешестване без закъснения. Ще одобрим и 72 млн. лева спомагателни средства по бюджетите на МОН, Министерство на културата и за общините, за увеличение на заплатите в администрацията на ведомствата, за персоната в общинската адвиминистрация и за действия на музеите, галериите и читалищата. И това е единствено първата част от нарастванията на заплатите, за които поехме ангажимент с бюджета за тази година. В сряда ще имаме последващо решение за още по-голям кръг хора от администрацията ", акцентира той.

Ще бъде взето и решение за разпределяне на 15 млн. лева от бюджета на Министерство на здравеопазването за скрининг на болести, свързани с детското здраве и репродуктивното здраве на дамите – мярка с директно отношение за решение на демографската рецесия в страната.

" Бизнесът чака с неспокойствие и приемането на реда за въвеждане в употреба на автоматизираната осведомителна система за реда за издаване на така наречен синя карта. Тази система ще цифровизира процесите, свързани с издаването на разрешителни за престояване и работа на чужденците в България и ще понижи административната тежест за всички участници в процеса. Целта на Синята карта на Европейски Съюз е основаване на по-привлекателна и ефикасна общоевропейска система за привличане на фрагменти. Това е и пътят към решаването на дефицита на фрагменти, от който страдат съвсем всички бизнеси в България ", сподели още акад. Денков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР