До края на тази седмица в Подгорица ще започне работа

...
До края на тази седмица в Подгорица ще започне работа
Коментари Харесай

Подгорица въвежда екологични таксита

До края на тази седмица в Подгорица ще стартира работа първата таксиметрова работа с електрически коли.

Кметът на Подгорица Иван Вукович се срещна с представители на компания „ Venn Tour ” на турския предприемач Ахмет Авджи, която ще дава таксиметрови услуги с електрически автомобили.

Вукович напомня, че наскоро Подгорица е построила първата станция за зареждане на електрически коли. Администрацията на града се е заела през идващия интервал да работи интензивно за построяването на електрически зарядни станции с бързи зарядни устройства, с цел да обезпечи нужните условия за потребление на електрически транспортни средства.

Черногорската столица става първата в района, която ще дава услуги с коли „ Тесла ”, акцентира градоначалникът.

Собственикът на компанията Ахмет Авджи благодари за поддръжката от страна на общинската администрация за реализирането на този план.

Той разгласи, че това е началото на сполучливо съдействие със столицата и заявява интерес за развиване на партньорство и в други области от съвместен интерес.

Програмата за образуване на таксиметрови транспорти на Подгорица за 2019 година включва ангажимент за въвеждане на промени в сходство със стандартите и практиките в развитите градове в Европа, които допускат използването на ефикасни, безвредни и екологични таксита. В тази връзка се плануват постепенни промени и се предлага издаването на 50 нови лицензи за коли, задвижвани с електричество. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР