До края на тази седмица ще започне изграждането на кръгово

...
До края на тази седмица ще започне изграждането на кръгово
Коментари Харесай

В Поморие: Стартира изграждането на кръгово на ключово кръстовище

До края на тази седмица ще стартира построяването на кръгово кръстовище в Поморие, на улиците „ Княз Борис I “ и „ Европа “ и бул. „ Яворов “, заяви кметът на града Иван Алексиев по време на публично разискване за плана.

Срокът за осъществяването му е 90-дневен и с цел да не влезе ремонтът в туристическия сезон, той ще се извърши на два 45-дневни стадия. През първия ще се работи в периферията и ще се подменят кабели и улично осветяване, ще се реалокира и автобусна спирка, ще се създадат нови тротоари и връзка с бул. „ Яворов “, изясни Алексиев.

Ще се работи в делничните дни. Очаква се първият стадий да бъде приключен доникъде на юни. В дейния сезон няма да тече ремонт, той ще бъде възобновен през октомври със същинското създаване на кръговото кръстовище.

„ Идеята е да разтоварим трафика, който влиза изключително през дейния туристически сезон в центъра на Поморие. Влизайки в остарелия град, част от колите би трябвало да отидат към балнеохотелите, към санаториумите, друга – към бул. „ Яворов “, само че там връзката е скъсана и става по този начин, че целият трафик влиза и се забива в центъра на Поморие и оттова стартира да се разпределя, което мисля, че не е обикновено “, уточни Алексиев.

Със съгражданите си той разиска и иден главен ремонт на улици, тротоари и ВиК инфраструктура в централната градска част, в региона на улица „ Черковна “, който обаче ще продължи по-дълго – 6 месеца – и по тази причина началото му е планувано след летните месеци.

Проектите бяха посрещнати с утвърждение, само че главния въпрос, който хората сложиха, касаеше отводняването. При дъждове се трансформираме във Венеция, подсетиха жители, а от общината отвърнаха, че и в двата плана е планувана и системата за отводняване, само че това е отчасти решение на казуса, а цялостното зависи от плановете за водните цикли на ВиК сдружението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР