До края на тази седмица ПП АБВ внася сигнал до

...
До края на тази седмица ПП АБВ внася сигнал до
Коментари Харесай

АБВ дава Нено Димов на прокурор заради водната криза в Перник

До края на тази седмица Политическа партия АБВ внася сигнал до прокуратурата за дейностите на министъра на околната среда и водите Нено Димов, свързани с водната рецесия в Перник. Партията разполага с документи, които демонстрират, че министърът месеци обратно е бил напълно наясно с сериозната обстановка с водата в Перник. Независимо от това обаче ограничения от никакъв темперамент не са били подхванати. Това заяви в Перник председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков.
Става въпрос за месечните отчети на отрасловия министър до Министерски съвет, които регулярно дават информация за положението на водите и водните басейни в цялата страна. Конкретно за язовир „ Студена “ във въпросната информация за септември месец се показва, че „ всички язовири за питейно-битово водоснабдяване в края на месец септември са с размери, задоволителни за застраховане потребностите на водоползвателите “, водоемът тогава е цялостен над 30 на 100 от размера си.В документа за октомври само е посочено, че язовир „ Студена “ е цялостен на 24.6%, няма съответни подхванато ограничения от страна на ведомството.
Първите отчети с негативен уклон за положението на язовир „ Студена “ се появяват внезапно през ноември, когато се вкарва и воден режим за питейно-битово водоснабдяване на град Перник и обитаеми места в региона. Тогава оборудването е цялостно едвам на 17.9%.
Румен Петков разяснява, че в случай че това закононарушение остане ненаказано, това значи, че институционално страната липсва. И добави, че министърът на околната среда и водите не е подхванал каквито и да е дейности, с цел да предотврати рецесията с водата на Перник и това приказва за неговата несръчност.
„ Той би трябвало да бъде отхвърлен от служба. Той няма морал да си подаде оставката. Той е нравствено проваляне. Със личното си некадърие това, което си предизвикал на  Перник, и да се катериш по костите на честни хора, това е такава морална мизерия и подлост, че не заслужава коментар “.
По мнението на специалисти на Политическа партия АБВ се подценява опцията за по-ефективна работа с язовир „ Пчелина “ за справяне злополуката в  Перник, каза още Петков.
„ Трябва да се направи неотложен разбор на качествата на водата в „ Пчелина “. Поне да е ясно има ли опция да се търси решение там. Експертите смятат, без да са безапелационни, че такава опция има, тъй като там се вливат водите от Топлоелектрическа централа, отпадъчни води от Перник. Те подлежат на филтриране и, както е известно „ Пчелина “ е два пъти по-голям от „ Студена “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР