До края на тази година ще е готова национална карта

...
До края на тази година ще е готова национална карта
Коментари Харесай

МТСП създава национална карта за социални услуги

До края на тази година ще е подготвена национална карта за обществените услуги, основана на разбори на локалните управляващи. Целта е посредством картирането на обществените услуги да се запълнят празноти - там, където има такава нужда. Картата ще бъде основана както от локалната власт, по този начин и с ресурсите на държавните институции.

Това съобщи пред БНР министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

По думите й цел номер едно на всяка обществена политика би трябвало е намаляването на бедността и обществените неравенства. Тя съобщи подготвеност да работи за повишението на минималната заплата и на приходите.

Шалапатова уточни, че в България се влага огромен финансов запас, само че разясни, че не постоянно това води до подобряването на качество на живот. Министърът подчета, че се приготвя повсеместен разбор на политиката на обществено подкрепяне, с цел да не се стига до това хора, които получават години наред помощи и все са в затруднено състояние.

Шалапатова разгласи, че за идващия бюджет ще се работи за цялостната поддръжка на всички уязвими групи. Тя посочи, че единствено паричните помощи няма да са задоволителни.

По отношение на украинските бежанци, тя уточни че към края на юли 10 800 украински жители у нас имат настоящи трудови контракти, а над 20 000 са били съветвани по места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР