До края на тази година България ще има антикорупционен закон,

...
До края на тази година България ще има антикорупционен закон,
Коментари Харесай

Цецка Цачева обеща, че ще има антикорупционен закон до края на годината

До края на тази година България ще има антикорупционен закон, сподели през днешния ден във Варна министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Според нея по тематиката със закона се прави опит за опълчване на институциите, което не работи в полза на държавността.

Финалното разискване на проектозакона ще бъде на 1 септември от 11 часа в Народното събрание, сподели Цачева. По думите й на тази среща са поканени всички парламентарни групи. След това планът ще бъде подложен за междуведомствено координиране и импортиран в Министерски съвет.

„ Категорично отхвърлям внушенията, които се вършат в публичното пространство, че това е законопроект, който допуска машинален общ брой от в този момент настоящи структури за противопоставяне на корупционни практики”, сподели министърът. По думите й единният орган, който ще бъде основан, е напълно нов.

Проектозаконът дава отговор и на въпроса какво се случва с имуществото, на тези които са се обогатили по противозаконен път, добави Цачева. По думите й то ще бъде отнемано, като 30 на 100 ще отива за обществени потребности. Цачева добави, че новият закон ще разшири кръга на хората, които са длъжни да заявяват спор на ползи, когато са на властови позиции, както и да подават годишна имуществена декларация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР