До края на следващия месец се очаква да приключат укрепителните

...
До края на следващия месец се очаква да приключат укрепителните
Коментари Харесай

До края на ноември ще приключи укрепването на свлачището към Рилския манастир

До края на идващия месец се чака да приключат укрепителните действия в региона на огромното срутище на пътя за Рилския манастир. То се задейства преди две години и съществено затрудняваше прекосяването на стотиците туристи и поклонници, пътуващи за Светата обител.

Въпреки утежняването на времето през последните дни, работата по подсилване на срутището не стопира. Пред довеждане докрай е 150-метровата подпорна стена, която би трябвало да спре свличането на земните маси и скали на пътя.

" Към момента са изпълнени 130 метра и остават 20 проблематични в най-тежкия сектор метри, които би трябвало да бъдат осъществени. След това следва да бъдат сложени мрежи, черга с анкерни, високо якостни мрежи, които би трябвало да бъдат закрепени с анкери, и най-после възобновяване на пътната настилка, слагане на ограничаващи системи и пътните такъми ", сподели Юлияна Божилова, шеф ОПУ-Кюстендил.

" Сега сме действително в най-фрапиращия сектор, който е най-труден. Затруднява ни главно и трафикът, и времето към този момент, тъй като влязохме в сезон, в който не на 100% може да бъде изпълнено всичко ", сподели Иван Данев, представител на компанията реализатор на обекта.

" Всички се молим и се надяваме времето да бъде с нас и да приключим вероятно ноември, началото на декември, само че отново споделям доста сме подвластни от метеорологичните условия ", сподели Юлияна Божилова, шеф ОПУ-Кюстендил.

За да се предотвратят пътно-транспортни катастрофи в региона, където се правят ремонтните действия, са сложени предупредителни знаци и светофарна уредба.

" Постоянно тук има и дежурни екипи, които стоят, както денем по този начин и през нощта, тъй като теренът е извънредно тежък и изключително при навлажняване от дъждовете се получава от време на време срутване ", изясни Божилова.

Укрепването на свлачищните процеси в региона ще коства 6,5 млн. лева, обезпечени от страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР