До края на следващата седмица във всички автобуси във Варна

...
До края на следващата седмица във всички автобуси във Варна
Коментари Харесай

Портних: До края на следващата седмица в автобусите ще заработи напълно автоматизираната билетна система

 До края на идната седмица във всички рейсове във Варна ще проработи изцяло автоматизираната билетна система, това заяви кметът на града Иван Портних. Той призна, че тя не е функционирала, само че изясни, че това е било по този начин поради признатата смяна в разпоредба 17, касаеща свързаността с Националната организация по приходите, съобщи радио " Варна ". 

" Билетната система в действителност действа и към днешна дата. Проблемът беше, че когато направихме нужните контракти за поддръжка, влезе смяна в разпоредба 17. До преди тази смяна, всяко едно устройство беше обвързвано независимо с Национална агенция за приходите, а след нея би трябвало да има сървър, който да обобщава данните от всяко едно устройство и от сървъра, да праща информацията към приходната организация. Направихме социална поръчка за построяването на тази система и тя завърши. Днес сутринта ме осведомиха, че 148 рейса към този момент са оборудвани, с други думи до няколко дни ще обхване всички транспортни средства в общинския транспортьор. Надявам се до края на другата седмица да сме затворили тази тематика. "

- Остава чувство, че зоната за отдих към пристанище Варна се отвори само за нощни заведения?

- Всички заведения в крайбрежната зона на пристанище Варна са с краткотраен статут. След построяването на Варна има потребност от различен огромен план и с поддръжката на държавното управление там ще бъде построен Експо център, културна и атракционна инфраструктура. Това ще бъде в частта седмо кейово място, което само сега се употребява за товарене на жито. Там би трябвало да е новия пасажерски терминал. Разбира се всичко като развиване в тази зона ще се случи след интернационален конкурс. Лично аз считам, че там с изключение на експоцентър, с изключение на пасажерски терминал би трябвало да има нова културна сцена. В момента разсъждаваме за нова постройка на операта. Ще имаме опция да изберем най- положителното градоустройствено решение в тази посока. 

- Кога бул. " Васил Левски " ще има акт 16?

- Булевард " Левски ще се снабди с Акт 16 и асансьорите към пасарелките ще могат да бъдат употребени от хората в неравностойно състояние и майки с детски колички. Не зависи от нас, знаете, че обектът е от висока категория и приемателната комисия е от ДНСК. Очакваме такава и се надявам идващите 10 дни да сме финализирали този развой ", даде обещание Портних.

За електрическите коли и рейсове:

Знаете, че купихме 18 електрическия автомобил за общинската компания " Паркинги и синя зона ". Знаете ли какъв брой са разноските им досега? Между лев и два на 100 км. В момента се построяват 22 зарядни станции които са предопределени за хората и да ги подтикваме по този метод да закупуват електрически автомобили за персонално прилагане. Паралелно се построяват зарядни станции за новите рейсове на двата обръщача- спирка Почивка и Владиславово и огромна зарядна станция в депото на градския транспортьор. С четири часово зареждане, актуалните електроавтобуси имат пробег от 350 км, което ще е изцяло задоволително в нашите условия, тъй  като най - дългият пробег на рейс във Варна е 240 км. Убеден съм, че в границите на процедурата ще изберем най- положителното което пазара може да предложи. 

Въпреки всички изказвания градския превоз във Варна няма да банкрутира. Напротив, на идната сесия съм внесъл предложение, което ще подсигурява на чиновниците в общинската превозваческа компания 10% -но нарастване на фонд работна заплата. 

На въпрос, допустимо ли е, след изборите, цената на билета да не е 1 лев, Портних отговори, че градския превоз е една социална функционалност и община Варна разполага с задоволително средства да го субсидира в миг в който това е належащо. Разходът за аварийни елементи падна сензитивно тъй като рейсовете са гаранционни. При нови 60 електрически рейса, ще паднат разноските и за аварийни елементи и за гориво. 

В доста европейски градове публичният превоз безусловно става безвъзмезден. С други думи напъните им са ориентирани в посока, да употребяват всеобщия градски превоз с оглед намаляването броя на колите в градовете и съответния трафик. Абсолютно ясно и тъкмо вървим също в тази посока, макар компликациите и проблемите които срещаме

Преди две години Варна беше безусловно изолирана. През зимния интервал имахме един полет до Виена. Друга европейски линия нямаше. Сега имаме 16 дестинации, целогодишно. Промяната в ръководството на минералните извори е другата огромна стъпка която трансформира морската столица като целогодишна дестинация за туризъм. На базата на измененията, заплащанията на минералната вода се трансферират към общината. От своя страна, ние ще подтикваме всеки вложител в тази посока, тъй като този естествен запас би трябвало и ще помогне за основаването на нови целогодишни работни места и по високи приходи на заетите в сектора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР