До края на следващата седмица Министерството на транспорта ще приключи

...
До края на следващата седмица Министерството на транспорта ще приключи
Коментари Харесай

От "България ер" обясниха какво се случва и защо от седмица полетите им закъсняват

До края на идната седмица Министерството на превоза ще завърши цялостната инспекция на националния ни авиопревозвач " България Ер ", чийто полети закъсняват от една седмица. От компанията увериха пред Българска национална телевизия, че закъсненията на полетите им през последните дни са породени от разнообразни фактори, съсредоточени в един миг, което е довело до смяна на полетната им стратегия.

Наложило се е авиопревозвачът да премаршутира част от пасажерите си и да усили честотата на част от полетите си. Компанията изяснява, че непрекъснато е раздавала храна и вода на пасажерите си, настанявала ги е в хотели. От самолетната компания акцентират, че в никакъв случай не би трябвало да се рискува сигурността на пасажерите. Все още не е ясно дали компанията ще бъде санкционирана за насъбраните закъснения от последната седмица. Обезщетението при забавяне на полети доближава до 600 евро, когато е повече от четири часа и на разстояние над 3500 км. Това плануват условията на европейската комисия. Важно е полетът да излетява от Европа или в случай че каца от трета страна, самолетната компания да е записана на територията на Евросъюза.

Пътниците сами могат да се оплачат в писмена форма на самолетната компания, само че също по този начин могат да употребяват услугите и на компании за търсене на компенсации. Именно такава компания потърси екипа ни. Най-много недоволства сдружението получава от нискотарифни авиопревозвачи и от бързо разрастващите се самолетни компании.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР