До края на септември трябва да бъде финализиран първоначалния меморандум,

...
До края на септември трябва да бъде финализиран първоначалния меморандум,
Коментари Харесай

Без майтап: България влиза в Клуба на богатите

До края на септември би трябвало да бъде финализиран първичния меморандум, обвързван с присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), сподели на брифинг в Министерството на външните работи (МВнР) зам. външният министър и представител на ведомството Костадин Коджабашев.

Окончателно планът би трябвало да е подготвен в края на октомври, а при започване на ноември да бъде показан в Съвета на равнище министри на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, сподели Коджабашев.

На 10 юни Съветът на Организацията за икономическо сътрудничество и раз даде публично начало на диалозите за присъединение на България с приемането на Пътна карта с параметрите, стадиите и изискванията на присъединителния развой.

От Министерство на външните работи показаха вяра процесът за България да отнеме същия интервал от време, както и при страните членки от Европейски Съюз – сред две и половина и три години.

Досегашната процедура демонстрира, че при страните членки на Европейски Съюз, които имат сходно мислене и чиито законодателство и практики значително са унифицирани с тези на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, процесът на диалози лишава сред две и половина и 3 години, добави Костадин Коджабашев.

Костадин Коджабашев уточни, че първата значима стъпка, която следва, е показване на т.нар меморандум, който страната ни би трябвало да приготви и в който би трябвало да показа своята позиция и самокритика по всички настоящи сега правни принадлежности на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, които са 257.

На 11 август Министерският съвет одобри разпореждане за организация и съгласуваност на процеса на диалози и подготвителни действия за присъединение на страната ни към така наречен " клуб на богатите ".

Костадин Коджабашев означи още, че процесът на присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз не е привързан с съответен период и ще зависи от способността на обособената страна кандидатка да даде нужната информация на комитетите, които я правят оценка и дейностите, които се подхващат с направените рекомендации.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР