До края на септември прокуратурата очаква да приключи разследването срещу

...
До края на септември прокуратурата очаква да приключи разследването срещу
Коментари Харесай

Проверяват прокурори, отказали разследване срещу убиеца на Виола

До края на септември прокуратурата чака да завърши следствието против Стефан Станев, умъртвил Виола Николова на 23 юни в София. Това сподели градският прокурор на София Емилия Русинова. Разпитани са редица очевидци, а към този момент е назначена и психиатрична експертиза. Освен това се чака ДНК-експертиза.

Проговори някогашната брачна половинка на Стефан, който свиреп умъртви приятелката си

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че има инспекция по обява в медиите, по послание на някогашната брачна половинка на Стефан Станев. В него тя изяснява, че от 2015 до момента получила редица отводи от прокуратурата. Оказало се, че тъжби против Станев имало освен от някогашната брачна половинка на Станев, а и от нейни родственици. Установени са нарушавания на прокурори, само че и пропуски в работата на Министерство на вътрешните работи.

Полицаи с години стаж потресени от убийството на жена в София
 
 Главният прокурор Сотир Цацаров БГНЕС, списък
В прокуратурата имало 5 преписки, само че единствено по една имало формирано следствие за закана за ликвидиране. Има и различен случай от 2016 година, когато Станев за следващ път заплашил някогашната си жена. А прокуратурата отказала да образува следствие без претекстове, сподели Цацаров. Подобна е ориста на последваща тъжба, която е отхвърлена с претекста, че Стаменов е лекуван от психиатрично заболяване. Следват още няколко тъжби, още веднъж с отвод да се образува следствие. Заради всичко това стартира инспекция на прокурорите,отказали да образуват следствие.

Стефан, който умъртви Виола, влезнал в клиника с психотичен епизод, отключен от опиати

Колкото до препоръчаните промени в Закона за правосъдната власт, Цацаров разяснява, че непознато финансиране за магистратски организации не трябва да има. Защото магистратите правораздават в името на жителите. Но не може да бъде неразрешено на тези организации да вземат участие по стратегии и планове на Европейски Съюз. Безплатен обяд няма, заключи Цацаров.
 Главният прокурор Сотир Цацаров БГНЕС, списък
По тематиката Само за дни полицията разкри грубо ликвидиране на жена в столицата Задържаният за жестокото ликвидиране в София не съжалява
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР