До края на седмицата вицепремиерът Валери Симеонов ще обсъди с

...
До края на седмицата вицепремиерът Валери Симеонов ще обсъди с
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Ще обсъдим предложенията за промени в Закона за хазарта

До края на седмицата вицепремиерът Валери Симеонов ще разиска с сътрудниците си от Патриотичния фронт предложенията за промени в Закона за хазарта. В студиото на " Денят стартира " Симеонов сподели, че чака отговор по тематиката и от ГЕРБ. Той към този момент е водил диалози с управлението на партията.

Промените плануват ограничение на рекламата на частни
хазартни игри. Собствениците им имали доходи от над 3 милиарда годишно, само че законът не ги задължава да заплащат нито Данък добавена стойност, нито налог облага, изясни Симеонов. По думите му, те плащали единствено такса от 15%. А спортният тотализатор е задължен да заделя средства от облагата си за самоиздръжка и поддръжка на спорта у нас.
 Валери Симеонов, вицепремиер: Държавният състезателен тотализатор е преместен от частните игри и те отново дублирам, с благосклонните текстове на Закона за
хазарта, Закона за радио и телевизия и така нататък, съумяват да извършат една безусловно противозаконна приватизация на една държавна активност, която до скоро беше единствено държавен приоритет. За мен комисията по хазарта е пробита, тя обслужва хазаратните олигарси. Как по този начин ще имаш една задача за инспекция на трите малките екрани и ще изнесеш частична информация пред и да се завърши с окончателния отчет - по какъв начин става тая работа... Вече започнаха ударите под кръста, свързани с офанзиви към мен от личностен проект, дори с посягане върху фамилията ми.
Във връзка с разрешаването на казуса с ромите преди време в Асеновград, Симеонов съобщи, че се гордее, че е интензивно имал присъединяване в този развой.
Валери Симеонов, вицепремиер: Направихме една координирана и една съгласувана акция дружно с локалните управляващи в Асеновград. Държавата дружно с локалните управляващи съумя да реши този проблем, за което благодаря на община Асеновград, както и на обществеността, която въпреки малко мъчно и със забавяне разбра и поддържа нашите дейности. Там беше назряла една втора Катуница. Етнически градът беше разграничен на две. Имаше опасности от конфликти, кръвопролития и така нататък Ние постигнахме цялостно омиротворяване. Оттогава в Асеновград няма никакви проблеми. Същият модел наложихме в Пловдив.
С дистанционно управление, европейски ограничения и напудрени отчети няма да се решат проблемите в ромските квартали в България. Решават се, когато човек отиде на място, посочи Валери Симеонов.

Относно цялостното ограничаване на тютюнопушенето в закритите публични места, което беше въведено през 2012 година от ГЕРБ, Валери Симеонов сподели, че като непушач е подложен на непрестанен гнет. Пушенето е нездравословно и то би трябвало да бъде несъмнено в съответни места. Забраната остава - позволяваме единствено в заведения за хранене, питейни заведения, кафенета и нощни заведения. Само в тези места, които са свързани с туризма, добави Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР