До края на седмицата в Севлиево започва ремонт на близо

...
До края на седмицата в Севлиево започва ремонт на близо
Коментари Харесай

Започва ремонт на ВиК мрежата в Севлиево

До края на седмицата в Севлиево стартира ремонт на близо 8 км от довеждащия тръбопровод на общината. Очаква се това значително да реши дългогодишния проблем с безводието, който се повтаря всяко лято и оставя десетки семейства без течаща вода по няколко месеца, заяви Българска национална телевизия.

Осигурени с 6,4 млн. лв. от държавното управление, има подготвен работен план, определени са и реализатори. Към този миг към този момент близо два месеца на непоколебим воден режим са десетки села в района.

Очаква се след приключването на ремонта казусът да бъде решен за жителите на 12 обитаеми места от общините Габрово, Севлиево и Дряново.

" Най-сериозният проблем за водоснабдяването сега в общината са остарели водопроводи, интернитови, строени през 62-63-а година, въвеждани в употреба през предишния век, доста амортизирани, сега загубите по тях са над 85%. Със средствата, които получаваме през днешния ден от Министерски съвет, ще успеем да осъществяваме първите два сектора ", споделя Иван Иванов - кмет на Община Севлиево.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР