До края на седмицата ще станат ясни мерките за битовите

...
До края на седмицата ще станат ясни мерките за битовите
Коментари Харесай

До края на седмицата ще станат ясни мерките за битовите абонати, засегнати от енергийната криза

До края на седмицата ще станат ясни ограниченията за битовите клиенти, наранени от енергийната рецесия с нарастването на цените. Това съобщи Любомир Каримански от " ИТН ", ръководител на Комисията по бюджет и член на Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии, след среща в с кмета на Троян и депутати от Ловешка област.

" Проблемите с енергетиката са в ход на решение, ще бъдат решени, няма да има такава огромна тежест това, което провокира ужас в цяла България от позиция цените на енергопроизводителите, най-много на търговците към крайните консуматори ", сподели Каримански.

По думите му тази седмица ще излязат съответните ограничения за битовите консуматори, както и критериите за бизнеса.

" Коментира се таванът от 30 % обезщетения да бъде качен на 35-40 %, тъй като има подобен запас. Пари има в страната, значимо е методът, по който ги изразходваме и да знаем, че когато има подобен вид нарастване на електричеството и газа, доста постоянно за бизнеса би трябвало да бъде споделен рискът. Няма по какъв начин страната да го понесе целия ", добави националният представител.

Според него покачването на цените и инфлацията в по-голямата си част е привнесен проблем в България от другите страни в Европа, той не се е генерирал вътре в страната. " Към битовите клиенти ще се подходи с ограничения, които са нужни към всеки един от тях. Те към този миг са в обсега на така наречен мораториум. Ние като коалиция ще намерим метод, по който всеки един битов клиент да бъде заслужено обезщетен ", уточни още Любомир Каримански.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР