До края на седмицата ще станат ясни мерките за битовите

...
До края на седмицата ще станат ясни мерките за битовите
Коментари Харесай

До края на седмицата обявяват мерките за битовите абонати, засегнати от кризата с тока

До края на седмицата ще станат ясни ограниченията за битовите клиенти, наранени от енергийната рецесия с нарастването на цените. Това съобщи в Троян ръководителят на Комисията по бюджет и член на Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии Любомир Каримански, представен от Нова телевизия.

По негови думи проблемите с енергетиката са в ход на решение . Няма да има такава огромна тежест това, което провокира ужас в цяла България от позиция цените на енергопроизводителите, най-много на търговците към крайните консуматори, увери той.

Каримански уточни, че тази седмица ще излязат съответните ограничения за битовите консуматори, а също и критериите за бизнеса.
 Добавят 860 млн.лв. за отплата на бизнеса за скъпия ток
Добавят 860 млн.лв. за отплата на бизнеса за скъпия ток

Около 100 млн. лева ще коства на бюджета добавката за имунизация на пенсионерите

Той изясни, че се разисква да бъде качен на 35-40%, тъй като имало подобен запас.

" Пари има в страната, значимо е методът, по който ги изразходваме и да знаем, че когато има подобен вид нарастване на електричеството и газа, доста постоянно за бизнеса би трябвало да бъде споделен рискът. Няма по какъв начин страната да го понесе целия ", акцентира депутатът.

Той изрази мнение, че покачването на цените и инфлацията в по-голямата си част е проблем, който не се е генерирал вътре в страната, а е привнесен у нас от другите европейски страни.

Каримански съобщи и че към битовите клиенти ще се подходи с ограничения, които са нужни към всеки един от тях. Засега те са в обсега на мораториума.

Ние като коалиция ще намерим метод, по който всеки един битов клиент да бъде заслужено обезщетен , даде обещание депутатът.
 Мораториумът за тока единствено отсрочва казуса за 1 април, уверен Борисов
Мораториумът за тока единствено отсрочва казуса за 1 април, уверен Борисов

Трябвало да се изчака с имунизацията против COVID-19 на децата от 5 до 11 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР