До края на седмицата ще станат ясни мерките за битовите

...
До края на седмицата ще станат ясни мерките за битовите
Коментари Харесай

Каримански: До края на седмицата ще станат ясни мерките за битовите абонати, засегнати от енергийната криза


До края на седмицата ще станат ясни ограниченията за битовите клиенти, наранени от енергийната рецесия с нарастването на цените. Това съобщи Любомир Каримански, ръководител на Комисията по бюджет и член на Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии, след среща в Троян с кмета на общината Донка Михайлова и депутати от Ловешка област.

" Проблемите с енергетиката са в ход на решение, ще бъдат решени, няма да има такава огромна тежест това, което провокира ужас в цяла България от позиция цените на енергопроизводителите, най-много на търговците към крайните консуматори ", сподели Каримански, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му тази седмица ще излязат съответните ограничения за битовите консуматори, както и критериите за бизнеса.

" Коментира се таванът от 30 % обезщетения да бъде качен на 35-40 %, тъй като има подобен запас. Пари има в страната, значимо е методът, по който ги изразходваме и да знаем, че когато има подобен вид нарастване на електричеството и газа, доста постоянно за бизнеса би трябвало да бъде споделен рискът. Няма по какъв начин страната да го понесе целия ", добави националният представител.

Според него покачването на цените и инфлацията в по-голямата си част е привнесен проблем в България от другите страни в Европа, той не се е генерирал вътре в страната.

" Към битовите клиенти ще се подходи с ограничения, които са нужни към всеки един от тях. Те към този миг са в обсега на така наречен мораториум. Ние, като коалиция, ще намерим метод, по който всеки един битов клиент да бъде заслужено обезщетен ", уточни още Любомир Каримански.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР