До края на седмицата се предвижда да бъде възстановена маркировката

...
До края на седмицата се предвижда да бъде възстановена маркировката
Коментари Харесай

Освежават стотици пешеходни пътеки в Пловдив

До края на седмицата се планува да бъде възобновена маркировката на десетки пешеходни пътеки в регион „ Северен “, остарялата багра по които към този момент съвсем е изтрита. Преди това бяха освежени „ зебри “ по ул. „ Съединение “ и други пътни прави в „ Тракия “.

Работата се прави от екип на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ в състав от четирима служащи. Специализираното звено към отдел „ Безопасност на придвижването “ в предприятието бе образувано предишното лято след решение на Общинския съвет.



„ Идеята е оптимално бързо да възвръщаме маркировката на пешеходните пътеки към детски градини, учебни заведения, поликлиники, лечебни заведения, общински и държавни институции, търговски центрове и други посещавани от доста хора места. Работим по описи, направени от районните комисии за сигурност на придвижването “, разяснява шефът инж. Пламен Вълков.

Той подсети, че полагането на новата маркировка стартира още при започване на февруари и от този момент екипът работи всеки ден с подобаващи метеорологични условия. Само към детските и образователни заведения има към 335 „ зебри “.

Според настоящата нормативна уредба е задоволително пешеходните пътеки да бъдат сигнализирани и само със знаци: А18 – сигнален, и Д17 – „ Пешеходна пътека “. Съгласно Закона за придвижване по пътищата пешеходни пътеки са и всички продължения на тротоарите върху пътното платно, без значение дали са обозначени.

Веднага откакто времето се стабилизира следва възобновяване на надлъжната и напречна пътна маркировка по ул. „ Васил Левски “ и бул. „ Пещерско шосе “. За да не се затруднява автомобилният трафик, ще се работи през нощта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР