До края на седмицата от ГЕРБ ще внесат проект на

...
До края на седмицата от ГЕРБ ще внесат проект на
Коментари Харесай

ГЕРБ ще поиска отваряне на Плана за възстановяване и устойчивост

До края на седмицата от ГЕРБ ще внесат план на решение на Народното събрание, с което да задължат служебното държавно управление да отвори Плана за възобновяване и резистентност и да предоговори поетия ангажимент за затваряне на електроцентралите в Маришкия басейн. За задачата от партията ще потърсят подпомагане от синдикатите. Това стана ясно на конференция на ГЕРБ, предавана онлайн във Facebook. 

" Това е моментът синдикатите ясно да изразят позициите си и да поддържат това решение до края на седмицата за отварянето на Плана за възобновяване ", съобщи Бойко Борисов. По думите му това е " последният късмет "  да се спасят над 4% от брутния вътрешен артикул на страната. " Бизнесът и работодателите да знаят, че когато тези 4% паднат, не могат да желаят никакви обезщетения за ток по-късно, тъй като просто той ще е импорт. И няма страната да купува ток, с цел да им го подарява за тях. Сега е моментът – едно е да го произвеждаш и да компенсираш, друго е да внасяш и да компенсираш ", добави Борисов. 

Теменужка Петков пък цитира отговор на служебния министър на енергетиката по тематиката. Според нея в отговора е посочено, че договарянията по Плана за възобновяване, свързани с декарбонизацията на България, са водени от Асен Василев, който по това време е бил вицепремиер и министър на финансите. По думите на Петкова в отговора на служебния министър е посочено, че не е юридически разбор на мярката и на това какъв брой и кои въглищни мощности би трябвало да отпаднат и че липсва разбор на различните технологии и на нужното време за внедряване. " Нещо повече – от отговора излиза наяве, че еднолично това решение и договарянията с Европейската комисия и поемането на задължения е станало от заместител министър-председателя по еврофондовете и министър на финансите по това време – Асен Василев ", добави Петкова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР